חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
קרדיט לתמונה Freepik

אורוגניקולוגיה זה למעשה תחום חדש ברפואת אנשים, בעוד כי יחד עם חלוף השנים האחרונות החל לצבור תאוצה משמעית, מה שהוביל להכרה נרחבת של התחום בקרב נשות הציבור, בעוד כי עיסוקו העיקרי הינו במתן שורה רחבה של פתרונות לבעיות כאלו ואחרות באיברים האינטימיים. זאת בעוד כי חלק מהבעיות השכיחות בתחום הן דליפות שתן, כאבי אגן, צניחת איברי האגן, שלפוחית רגיזה ועוד מגוון הפרעות נוספות שמקורן בתפקוד לקוי של רצפת האגן. אז מיהו האורוגניקולוג, מהם תחומי אחריותו, ומה בכלל צריך לדעת לפני שמגיעים אל מעמד הבדיקה? על כך במאמר הבא.

מיהו האורוגניקולוג?

אורוגניקולוג הוא למעשה רופא שעבור התמחות ראשית במיילדות וגינקולוגיה ולאחר מכן עבר התמחות נוספת ברפואת וניתוחי רצפת האגן. במילים אחרות – אורוגניקולוג הוא רופא אשר מטפל בהפרעות תפקוד רצפת האגן בקרב נשים, תוך כדי הכרה מלאה של המערכת האנטומית הסבוכה של רצפת האגן והבנה ישירה של הקשר התפקודי בין מערכת השתן, מערכת העיכול ומערכת הרבייה הנשית. כך למעשה, מאגד לתוכו תחום האורוגניקולוגיה את כלל תחומי הידע הן של הגניקולוג והן של האורולוג, הכירורג והפרוקטולוג באופן חלקי. זאת בעוד כי היתרון הבולט המרכזי שעולה בשילוב של כלל התחומים בא לידי ביטוי ביכולת של האורוגניקולוג לתת מענה למגוון רחב של מקרים. זאת בעוד כי תחום האורוגניקולוגיה התפתח באופן משמעותי יחד עם חלוף השנים האחרונות, הודות לפיתוחים חדשניים ואפקטיביים לטיפול במגוון הפרעות מבניות ותפקודיות של רצפת האגן.

שורה תחתונה

יש לזכור כי שכיחות תחלואת רצפת האגן היא גבוהה למדי, ומגיע כמעט למחצית מכלל אנשים שכן, מדובר על תחלואה אשר מובילה לפגיעה ישירה באיכות החיים וכן גם בתפקוד השגרתי במהלך היום, עד לכדי מצבים של אי כשירות תעסוקתית, פגיעה בתדמית הגוף, פגיעה במערכות יחסים וכן הלאה. למרות העובדה כי שיעור השכיחות של בעיות רצפת הארגון היא גבוהה, לא ניתן להתעלם מן העובדה כי ישנן לא מעט נשים אשר מרגישות לא בנוח לשוחח על הבעיות שהן חוות ונמנעות מבקשת עזרה, מה שמוביל לא פעם לבעיות נפשיות.

בעידן המודרני של היום, קיימת סדרה רחבה של טיפולים, ביניהם טיפולים שמרניים, תרופתיים, פיזיותרפיה, טיפולי לייזר ועוד, המתלווים אל שיעורי הצלחה גבוהים במיוחד, בעת בה רמת הסיכון היא נמוכה מנשוא. עם זאת, לפני ההחלטה על טיפול כזה או אחר חשוב לקחת בחשבון מספר פרמטרים שונים, ביניהם גיל האישה, מחלות רקע, ניתוחי עבר, מצב משפחתי וכן הלאה, לצורך התאמת הטיפול בצורה המיטבית. זאת בעוד כי בחלק מהטיפולים נדרש לאבחן דברים בצורה קצת יותר מתקדמת, מה שבא לידי ביטוי בבדיקות כמו אולטראסאונד, בדיקת אורודינמיקה וכן הלאה.

נכתב בשיתוף אורוגניקולוג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן