חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סוגיית הפיצוי ושכר הטרחה של עורכי דין בתביעות נזיקין

קרדיט תמונה: FREEPIK

במצבים שונים בחיים, נגרמים לנו נזקים שונים, עקב התנהגות של אדם אחר. נזקים אלו הם ברי פיצוי על פי דיני הנזיקין ולשם מימוש זכויותינו, עלינו לפנות אל עורך דין נזיקין. הגשת תביעת נזיקין יכולה להיות בגין נזקי רכוש ו/או נזקי גוף, כאשר ניתן לקבל פיצוי גם בגין נזק בלתי ממוני. הדגש בתביעות מסוג זה הוא על הקשר הסיבתי שבין ההתנהגות של הנתבע לבין הנזק, נשוא התביעה.

סקירה מקצועית משפטית, באדיבות אתר הסברה משפטית – https://www.hasbara.org.il/

במרכזה של כל תביעת נזיקין, עומדת חוות דעת מומחה, אשר מהווה את הבסיס לדרישת הפיצוי. במרבית המקרים, יגיש הנתבע, חוות דעת מטעמו, אשר מסקנותיה יסתרו את מסקנות חוות הדעת של התובע.

בית המשפט יידרש להכריע בתביעה, בהתבסס על הראיות שהובאו בפניו, לרבות חוות הדעת. אם סבר בית המשפט כי יש להטיל אחריות נזיקית על הנתבע, יפסוק לתובע, פיצוי כספי, המשקף את נזקיו.

סכום הפיצוי

עורך דין נזיקין מעניק ייעוץ משפטי מקיף, במסגרתו ייתן את חוות דעתו, באשר לכדאיות הגשת התביעה. ככלל, ניתן לומר כי היכן שנגרם לנפגע, נזק משמעותי ארוך טווח, ימליץ עורך הדין, על הגשת תביעה.

סכומי הפיצוי בתביעות נזיקין משקפים את היקף הנזק שנגרם לתובע ולעיתים קרובות, מדובר בסכומים גבוהים מאוד. כאשר בית המשפט שוקל מה יהיה גובה הפיצוי, לוקח הוא בחשבון את היקף הנזקים של התובע, הסבל שנגרם לו כתוצאה מהתנהגות התובע וכן את האינטרס הציבורי – הרתעה מפני התנהגויות דומות.

תשלום שכר הטרחה – על הנתבע!

עורך דין נזיקין גובה שכר טרחה מלקוחותיו, על פי אחוזים מסכום הפיצוי. לפיכך, ישלם הלקוח את שכר הטרחה, רק בסיומה של התביעה, עם קבלת הפיצוי. פירושו של דבר כי הלכה למעשה, שכר הטרחה אינו יוצא מכיסו של הלקוח, אלא מכיסו של הנתבע. העלויות של הלקוח מסתכמות בהוצאות הגשת התביעה ובעלות חוות דעת של עורך דין, אותה יש להגיש עם התביעה.

מצב זה, מאפשר לכל נפגע להגיש תביעת נזיקין ולקבל פיצוי כספי על מלוא הנזקים שנגרמו לו. תשלום שכר הטרחה, יקוזז מסכום הפיצוי של הלקוח, אותו קיבל מן הנתבע בעקבות הסכם פשרה או פסק דין.

המלצות על עורכי דין בתחום הנזיקין

המלצות על משרדי עורכי דין העוסקים בנזיקין ניתן למצוא במדריכי הדירוג המוכרים בישראל. DUNS100 והדירוג של BDI בוודאי מספקים תמונת מצב שמאפשרת לבחון את המשרדים הבולטים בישראל. עורכי דין בולטים בתחום הנזיקין והביטוח, כמו משרד אבימור שדמי, איתן האזרחי, עו"ד אלי לוטן ואחרים.

עורך דין נזיקין – תחום הרשלנות הרפואית

חלק ניכר מעורכי הדין העוסקים בדיני נזיקין, מטפלים בתיקי רשלנות הרפואית מסביר עו"ד אלי לוטן. תביעות אלו מוגשות בשל טיפול רשלני, אשר יכול לבוא לידי ביטוי באופנים שונים, למשל:

  1. אבחון שגוי : הרופא המטפל לא אבחן את הבעיה או אבחן באופן שגוי. מצב זה מוביל, במקרים רבים למתן טיפול בלתי מתאים, אשר בעקבותיו נגרם נזק למטופל.
  2. אי הסכמה מדעת: חובת זהירות של רופא למטופליו, כוללת גם את החובה לתת למטופל את כל האינפורמציה לגבי הטיפול, כדי שיוכל לתת הסכמה מדעת. במקרים מסוימים, לא קיבל המטופל את כל המידע ובמקרים אחרים, המידע לא הוסבר לו כהלכה, כך שבפועל, לא הייתה הסכמה מדעת.
  3. טיפול חסר:  עורך דין נזיקין, המתמחה ברשלנות רפואית, מטפל בתיקים רבים שבהם, הנתבע לא שלח את המטופל לבדיקות מתאימות ולא ערך מעקב רפואי ראוי, אשר גרם לנזק שלא היה מתרחש, לולא המחדל הרשלני.

לסיכום, מעוניין להגיש תביעת נזיקין אך חושש מן העלויות? כדאי שתדע – עורך דין נזיקין גובה את שכר הטרחה רק לאחר קבלת הפיצוי הכספי מן הנתבע! אם נגרם לך נזק משמעותי, פנה לייעוץ משפטי אצל עורך דין נזיקין.

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן