חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

של מי החוב הזה?

השופטת נדהמה לגלות בעיצומו של הדיון: האיש תושב האזור שנחשד בהונאה, הוא למעשה קורבן שזהותו נגנבה

השופטת נדהמה לגלות בעיצומו של הדיון: האיש תושב האזור שנחשד בהונאה, הוא למעשה קורבן שזהותו נגנבה

שופטים בבתי משפט כבר ראו הכל, או לפחות כמעט הכל, ולכם לא קל להותיר אותם בהלם. אלא שזה בדיוק מה שקרה לאחרונה לשופטת בבית המשפט, שגילתה כי תושב אזור אשקלון שניתן נגדו פסק דין על חוב של 120 אלף שקלים לבנק הפועלים, למעשה לא חייב דבר והוא בעצמו קורבן למעשה הונאה.

לפני מספר חודשים הגיע האיש למשרדו של עורך הדין שרון קולסקי, ובפיו בקשה לא שגרתית: "בבקשה תעזור לי, יש פסק דין כנגדי מבית המשפט, שאומר שאני חייב לבנק הפועלים 120 אלף שקלים, ואני לא מבין מה רוצים ממני, זה לא אני, אני לא חייב כלום", אמר לעורך הדין ההמום.

בתחילה גם עורך הדין עצמו לא ממש האמין לאיש, והחליט לבדוק את המקרה. התברר כי האיש הוחתם כערב להלוואה שניתנה בבנק וככל הנראה לא שולמה, ולכן מטבע הדברים הושת עליו החוב הכספי.

אלא שעל פי הפרוטוקול, בבנק מאמתים חתימה בצורה פרונטלית מול ערבים. לכן באותו שלב, אמירתו של האיש הייתה נראית מנותקת מהמציאות.

בשלב ראשון, החליט עו"ד שרון קולסקי לבטל את פסק הדין. כיוון שפסק הדין ניתן בהיעדר הגנה, בקשתו התקבלה. לאחר מכן, נקבע דיון חדש בעניין בבית המשפט.

כשהגיעו הצדדים לבית המשפט, מחד נציגי הבנק ומאידך האיש מלווה בעו"ד שרון קולסקי החל הדיון. כשהחל הדיון ראתה השופטת כי כל הפרטים נכונים ומתאימים לאיש העומד מולה, וככל הנראה, כך בוודאי חשבה, מדובר בעוד מי שביצע עבירה, אך טוען לחפותו ללא כל בסיס.

אלא שאז שלף עו"ד קולסקי קלף מנצח. כל הפרטים היו אמנם נכונים ומתאימים לאדם העומד מולה. אך אז התברר כי התמונה שהופיעה במסמכים, לא מתאימה כלל לפניו של האיש העומד מולה. באותו שלב הבינה השופטת, כמו גם עורכי הדין מטעם הבנק, כי האיש אכן חף מפשע ולמעשה זהותו נגנבה על ידי מי שביצעו מעשה הונאה.

משכך, פסק הדין הקודם בוטל כליל, והשופטת קבעה שהאיש לא ישלם דבר, ואף יוחזרו לו אלף השקלים שהפקיד לאחר הדיון הראשון בענין.

 

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

השופטת נדהמה לגלות בעיצומו של הדיון: האיש תושב האזור שנחשד בהונאה, הוא למעשה קורבן שזהותו נגנבה
דילוג לתוכן