חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כמעט בכל שעה מת אדם בישראל: היום הבינלאומי ללא עישון – הנתונים נחשפים

האגודה למלחמה בסרטן מפרסמת הבוקר את הנתונים המטרידים המעידים על השפעות העישון החמורות: "לצערנו חברות הטבק והעישון לא שוקטות על השמרים" | מילן מועלם

היום הבין-לאומי ללא עישון חל היום והאגודה למלחמה בסרטן מגישה נתונים חדשים ומחקרים מדעיים. בישראל מידי שעה מת אדם בישראל כתוצאה ממחולת שנגרמות מעישון אקטיבי או פסיבי.

עישון גורם לסרטן, מחלות לב, שבץ מוחי, סוכרת ומחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), הכוללת אמפיזמה וברונכיטיס כרונית. עישון גם מגביר את הסיכון למחלות עיניים, לבעיות במערכת החיסון ולדלקת מפרקים שגרונית. עישון הוא גם גורם ידוע לאימפוטנציה אצל גברים ולבעיות פוריות אצל נשים.

באדיבות האגודה למלחמה בסרטן

 

העישון אחראי לכ-20% מכלל מקרי המוות מסרטן, ומדי שנה מתים בישראל כ-8,000 בני אדם מעישון. בעולם, עישון גורם ליותר מ-7 מיליון מקרי מוות בשנה, ואם דפוס העישון בכל רחבי העולם לא ישתנה, יותר מ-8 מיליון אנשים בשנה ימותו ממחלות הקשורות לשימוש בטבק עד 2030. על פי תחזית האגודה למלחמה בסרטן, סביר מאוד שגם בישראל ימותו כ-9,000 איש מדי שנה עד שנת 2030 אם המגפה לא תיעצר באמצעות הסברה, גמילה, מיסוי וחקיקה.

על פי נתוני משרד הבריאות, שיעור המעשנים בישראל עומד על כ-20%: שיעור העישון בקרב גברים עומד על כ-25.6% והוא גבוה מהממוצע במדינות האיחוד האירופי העומד על 22.5%, ושיעור העישון בקרב נשים עומד על כ-14.8% וגם הוא גבוה מהממוצע במדינות האיחוד האירופי העומד על 13.9%.

משה בר-חיים, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן, הסביר כי: "עם כל הידע המדעי המצטבר על העישון, היינו מצפים ליישום תוכנית לאומית מתוקצבת למניעת עישון בישראל ולירידה בשיעורי העישון. אך לצערנו חברות הטבק והעישון לא שוקטות על השמרים. ההרגל הממית הזה עדיין גורם לתלות פיזית ונפשית וכמעט בכל שעה מת אדם בישראל מנזקי העישון. לצד אלו, אנחנו מודאגים מאוד ממגפת סיגריות אלקטרוניות בקרב בני נוער, מוצר עישון מסוכן וממכר, שהוא שער כניסה לעולם העישון. חייבים לפעול בנחישות למיגור התופעה – איסור מיידי של מכירת סיגריות אלקטרוניות חד פעמיות ומוצרי עישון בטעמים".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

האגודה למלחמה בסרטן מפרסמת הבוקר את הנתונים המטרידים המעידים על השפעות העישון החמורות: "לצערנו חברות הטבק והעישון לא שוקטות על השמרים" | מילן מועלם
דילוג לתוכן