לאחר שהשקיע כ-600 אלף שקל יוצא איציק פרידמן ממחלבת "החלבן", במבצע גיוס המונים, באמצעות קניית מוצרים מהמחלבה, להקמת מכשור מיוחד להקמת טכנולוגיה בה לא יופרד העגל מאימו לאחר הלידה. "מדובר בצעד הומני, שישפר את חיי העגל והפרה".
איציק פרידמן הוא הבעלים של מחלבת "החלבן" שהוקמה בשנת 2011. כיום נמצאת המחלבה במושב שפיר והיא בצמיחה מתמדת.
פרידמן שם לנגד עיניו מלבד המוצרים האיכותיים, המיוצרים מחומרי הגלם הטובים ביותר גם את איכות חיי הפרות והעגלים. לטובת העניין השקיע פרידמן – בעל המחלבה יחד עם שמעון אביו – כ-600 אלף שקלים בבניית מכשור שיאפשר לעגלים לאכול את חלב הפרות מיד עם לידתם. כיום מופרדים העגלים מאמם מיד לאחר הלידה ואוכלים אוכל תעשייתי. האפשרות לא להפריד את העגל מאמו מיד לאחר הלידה מאפשר מהפכה של ממש. ראשית העגל גדל בצורה שמחה וטובה יותר, האם עצמה הופכת לפרה מאושרת ובעלת איכות חיים טובה יותר מה שוודאי משפיע לטובה על איכות החלב שבה. בנוסף, העובדה שהעגל אוכל מזון טבעי ומזין הופכת אותו לבריא יותר.
המחלבה מייצרת גבינות חלומי, מוצרלה, גבינת שוקולד, מוראטה, קשקבל, ריקוטה במגוון טעמים חלב משק מיוחד ועוד. כעת, כאמור, כאמור פונה פרידמן לציבור ומציע את מוצרי המחלבה למכירה באמצעות מימון המונים, כאשר היעד הוא חצי מיליון שקלים שיאפשרו לסיים את הפרויקט.
"אני קורא לכולם להתגייס לפרויקט. ראשית המוצרים שלנו איכותיים וטעימים, ומי שקומה גם תורם לחקלאות וגם נעשה שותף בפרויקט הומני ויחודי. בהמשך נעביר את הידע למחלבות נוספות ונשפר את איכות המזון של כולנו ואת איכות חיי הפרות והעגלים", מציין פרידמן.